Profilen: 17 årige Nicolas Madsen

Jeg er klar til udlandet nu

FC Midtjylland vil holde på ham. Eksperterne mener det er en god idé at blive i Danmark. Men kometen Nicolas Madsen vil til udlandet – helst i morgen

Af Christopher Glimberg Rønne

“Nicolas Madsen: Jeg er kunne tage afsted i morgen”. Foto: Christopher Glimberg Rønne

Nicolas Madsen vil til udlandet. Den centrale midtbanespiller for FC Midtjylland og U17-landsholdet er klar til at pakke støvleposen og forlade det mørke Jylland. Helst sætter han kursen mod Holland og gerne PSV Eindhoven eller Ajax Amsterdam.

Fra Næsby til landsholdet
Det er gået stærkt for den langlemmede tekniker. På sin 15 års fødselsdag skrev han under med FC Midtjylland og forlod forældre og klub i fynske Næsby. Efter en svær start kæmpede han sig først til en fast plads på klubbens U17-hold, siden også til en plads på landsholdet med debut mod Cypern i januar 2017.

 

VIDEO: Nicolas Madsen om starten på akademiet: “Jeg var på vej ned i et sort hul”.

 

Denne vinter (2017) forlængede han aftalen med FCM. Kontrakten løber nu til sommeren 2019. I dag spiller han både på FCMs U17-, U19- og Reserveliga-hold og træner ofte med Superliga-holdet.

Men det skal altså gå hurtigere for den højrebenede allround-spiller, der både kan rydde op og bryde igennem fra sin plads op på banens midte.

Nicolas og far har planen klar
”Jeg kan ligeså godt komme af sted nu. Jeg føler mig klar. Jeg kan altid komme hjem igen til Superligaen. Jeg vil hellere tage chancen nu”, siger Nicolas.

Nicolas Madsen, der som akademi-spiller går i 1. G på Ikast Gymnasium, har sammen med sin far lagt en klar strategi for karrieren.

”Først til Holland et par år, derefter til en mindre klub i Primere League, inden jeg skal til en af de store klubber i England eller Tyskland”.

“91” står dig på trøjen, men hos trænerne i FCM regner man med, at Nicolas snart er Superliga-spiller. Foto: Christopher Glimberg Rønne

Nicolas’ plan møder modstand
Nicolas bør blive hjemme. I hvert fald, hvis man spørger Spillerforeningen, klubberne og en række scout og agenter. De mener, at ungdomsspillere skal vente med at skifte til udlandet, helst til de haft debut på klubbens bedste

LÆS MERE: Du risikerer et chok i udlandet

Hos FC Midtjylland holder man da også gerne lågen lukket til sin guldfugl flere år endnu. Akademidirektør, Torben Broe siger:

”Det er en ung mand, vi gerne vil beholde. Nicolas har udviklet sig eksplosivt, og jeg ser ham som en del af Superliga-truppen, når han er færdig her på akademiet (efter U19, red.)”.

Nicolas står fast: Jeg udvikles i udlandet
Hovedpersonen, Nicolas kender alt til de gode råd. Alligevel holder han fast i sin drøm om at komme udenlands snart:

”Jeg har spillet mod topklubber som Benfica, Malaga og Anderlect i Youth League (Champions League for U19-hold, red.), og jeg ved, hvor meget man udvikler sig ved at spille mod de bedste. I Holland går de meget op i talentudvikling, og en klub som Ajax er ikke bange for at give unge spillere chancen”, siger Nicolas Madsen.

De 3 hårde afleveringer

1. Hvad er det du, kan som andre ikke kan?
– Jeg skiller mig ud. Når jeg spiller op til mit bedste, er jeg bedre end andre på min plads. Jeg kan både lave de farlige afleveringer, drible og erobre bolden.

2. Hvad har været højdepunktet for dig indtil nu?
– At debutere på landsholdet var stort. Og første gang jeg skulle træne med Superligaholdet var også en oplevelse. ”Du skal træne med Superligaen i morgen kl. 10.15” stod dig på sms’en fra træneren. Jeg ringede til min far med det samme.

3. Hvor meget tjener du?
– Det er ingen hemmelighed, at jeg er en af dem der får mest efter min sidste kontrakt. Den første kontrakt man får er bare lommepenge på få tusinde kroner om måneden. Men nu kan jeg spare mange penge op.

 

Knæksparket gav mål på landsholdet
Nicolas om sit drømmemål: ”Jeg havde trænet og trænet på det spark. Hurtigt aftræk med højrebenet. Så rammer du bolden lidt under midten med en blanding af et vrist- og et indersidespark, så den knækker den i luften og snyder målmanden.

”Det var en hård kamp mod Nordirland, 2. marts i år (2017, red.). I slutningen af første halvleg spurter jeg op i venstre side af banen. Langt ude fra får jeg bolden og tager et træk ind i banen. Jeg lægger an til skud, mens de andre råber: – Spil! Jeg sigter og rammer bolden perfekt. Jeg ser, hvordan bolden knækker i luften, og da bolden går ind, går der er kæmpe sus gennem maven. Alle går bare amok”.

 

En typisk dag for Nicolas på akademiet

En typisk dag for Nicolas på akademiet
06.45              Godmorgen
06.50              Fælles morgenmad
07.00              Gøre sig klar
07.40-09.00  Træning, på banen
10.00-15.00   Skole
15.30-16.00   Let måltid
16.30-18.00   Træning, styrke/på banen
1845                Aftensmad
1915-22.30     Lektier, hygge
22.30               Godnat