Fra 3. holdet til landsholdet

Casper Hauervig modtager guldmedalje efter sejr på 4-2 over FC Nordsjælland i pokalfinalen. Foto: Janek Majewicz.

Fra 3. holdet til landsholdet

På bare 2 år kom Casper Hauervig på 1.holdet, skrev kontrakt og var til prøve træning i Liverpool. I dag er han U19 landsholdsmålmand, og håber den næste kontrakt bliver med Brøndbys superligahold

Af, Janek Majewicz

Som 12. årige kommer Casper Hauervig til Brøndby fra SB50 I Ishøj. Casper er en god målmand, og redder langt flere bolde, end der ryger ind i netmaskerne bag ham. Han begynder at mangle udfordringer, og som vestegnsdreng er det ikke svært at vælge en ny klub. Det skal selvfølgelig være Brøndby.

Casper mærker hurtigt forskellen på en stor og en lille klub. Han er ikke den eneste som har ambitioner om en fast plads mellem stængerne på 1. holdet. Der er kamp om pladserne.

”Der var en helt anden konkurrence og flere målmænd end jeg havde været vant til. Så jeg kom på 3. holdet, og det var selvfølgelig noget af en omvæltning. Men det var også rigtig fedt, for nu følte jeg virkelig, at jeg var en rigtig fodboldspiller fordi der var kamp om pladserne”, fortæller Casper Hauervig.

Målmanden stortrives i det nye konkurrence miljø, og det motivere ham til at træne endnu mere.

Træner 13 gange om ugen – som U14 spiller
Casper elsker at træne. Han begynder at træne flere gange om dagen, og som U14 spiller træner han 13 gange om ugen.

”Det er meget træning, men jeg er sikker på, at det er grunden til at jeg flyttede mig så hurtigt og meget. Det er også i den periode at jeg kommer på 1.holdet”, fortæller Casper Hauervig.

Med sit engagement og seriøsitet gør Casper hurtigt opmærksom på sig selv, og bliver under en træning, udtaget til sin første kamp med 1.holdet.

”1.holdstræneren så mig til træning en dag, og sagde at han slet ikke kunne forstå hvad jeg lavede på 3.holdet. Og så tog han mig direkte op 1.holdet”, fortæller Casper Hauervig.

Kort tid efter spiller Casper sin første kamp for 1.holdet, og sætter sit tydelige præg på kampen med titlen som Man of the match og en 5-1 på kontoen.

Casper hviler ikke på laurbærbladene, og forsætter det hårde arbejde. Og så kommer den helt stor anerkendelse.

LÆS MERE: Du risikerer et chok i udlandet

Skriver kontrakt på sin 15 års fødselsdag
Et halvt år inden han fylder 15 år, får han den helt store anderkendelse, da Brøndby tilbyder ham en kontrakt.

”Det var virkelig stort. Jeg skrev under på kontrakten på min 15 års fødselsdag, så den 3. april 2014, var en lidt speciel fødselsdag. Det vil jeg aldrig glemme”, fortæller målmandstalentet.

Det er ikke kun Brøndby som har opdaget den lange talentfulde målmand. Også de røde djævle fra Liverpool, har vist interesse for Casper.

 

U19 landsholdsmålmanden i kamp for Brøndby. Foto: Janek Majewicz.

Til prøvetræning i Liverpool
Liverpool har haft den unge dansker i kikkerten igennem længere tid, og 14 dage efter hans 15 års fødselsdag, tager Casper til prøvetræning i Liverpool.
”Det var en sindssyg periode. På bare 2 uger bliver jeg 15 år, skriver kontrakt med Brøndby, og tager til prøvetræning i Liverpool. Det gik virkelig stærkt”, fortæller Casper.

Opholdet går desværre ikke som ønskede, og Casper kommer tilbage til Danmark uden kontrakt.

”Det var utrolig lærerigt og spændende. Jeg har ikke fortrudt det overhovedet, for det har kun givet mig mere erfaring og mere viden om, hvad der skal til for at være med på allerhøjeste niveau”, fortæller U19 landsholdsmålmanden.

Ny kontrakt
Casper forsætter udviklingen, og der går ikke lang tid før Brøndby tilbyder ham en forlængelse af den første kontrakt. Scouts og Agenter begynder også at sværme om det unge talent, og Casper begynder at få flere forskellige henvendelser.

”Den første kontrakt er bare en standard kontrakt. Den anden er mere alvorlig. Der er flere penge involveret og andre forhold man skal være opmærksom på, og derfor tænkte jeg, at det kunne være godt at have en agent. Og efter at have talt med Christian Schæffer fra agentfirmaet PRO11, en del gange, så lavede jeg en aftale med ham. Og han forhandler så min anden kontrakt”, fortæller U19 spilleren.

 

Casper Hauervig elsker at træne og livet som elitefodboldspiller. Også selvom det kan være ensomt. Foto: Janek Majewicz.

Ensomt og benhårdt arbejde
Et liv som talent og elitespiller i Danmark, har også en bagside af medaljen, som hurtigt bliver overskygget af glamourøse fortællinger.

”Det er benhårdt arbejde, og når jeg føler jeg både skal præstere på banen, og i skolen til en kæmpe opgave, så kan jeg godt føle at det hele vælter ned over mig”, fortæller målmandstalentet.

Med en livsstil som professionel fodboldspiller følger flere fravalg end tilvalg, og sociale arrangementer kan til tider være en by i Rusland.

”Jeg træner og spiller kamp 8-10 gange om ugen. Plus landsholdet og rejser, så der er mange sociale arrangementer som jeg ikke deltager i. Så det kan godt føles lidt ensomt en gang imellem. Men jeg har min familie og nogen gode venner som godt ved, at det kræver ekstrem meget træning og disciplin, hvis man vil leve af at spille fodbold. Og det vil jeg”, fortæller Casper.

LÆS MERE: 5 gode råd til din første kontrakt

Lysten og glæden
Selvom det kræver mange fravalg og er benhårdt arbejde, så er det glæden og lysten der driver målmandstalentet.
”Jeg prøver altid have et smil på læben. Også når det er hårdt og gør ondt. For mig er det vigtigt, at glæden og lysten er der. Og jeg tænker ikke så langt frem i tiden og på de store klubber. Jeg tager én dag af gangen, og mit næste mål er, at få en superliga kontrakt med Brøndby”, afslutter Brøndbys U19 talent, Casper Hauervig.

Caspers hverdag

Kl.06.30 Vågner
Kl.08.00 – 09.30 Træning – Brøndby Station
Kl.10.00 – 13.00 Skole
Kl.14.30 Styrketræning
Kl.15.30 Målmandstræning
Kl.16.30 Fællestræning
Kl.18.00 Slutter træningen
Kl.19.00 Aftensmad

 

Profil

Navn: Casper Hauervig
Alder: 18 år
Position: Målmand
Nummer: 1
Landshold: U19 landsholdet
Kontrakt: Ja, med Brøndby til sommeren 2018