Vi skal tage vores rolle alvorligt

Jens Ørgaard (tv) og Thomas Rasmussen (th) fra Boutigue Tranfers følger deres unge talenter tæt. Her i Parken under en U19 kamp. Foto: Janek Majewicz.

Vi skal tage vores rolle alvorligt

I takt med det stigende antal spilleragenter, er der rift om de unge talenter. Scout Thomas Rasmussen fra Boutique Tranfers mener der skal passes ekstra godt på de unge spillere

Af, Janek Majewicz

Thomas Rasmussen er tidligere professionel fodboldspiller og har både en fortid i den danske superliga og den tyske bundesliga. I dag er han scout hos et af Danmarks største agentfirmaer, Boutique Tranfers.

”For os handler det ikke om at lave den gode hurtige handel. Vi er et veletableret firma som tænker langsigtede. Forhandler du ikke kontrakten ordentligt, eller rådgiver du forkert, så kan du risikere at spilleren får en rigtig dårlig en oplevelse. Og i værste fald, mister lysten til fodbold. I dag er der så mange agenter, at han hurtigt kan finde en ny”, fortæller Thomas Rasmussen.

Hos Boutique Tranfers udvælger de nøje deres spillere, og det er ikke alle som de ønsker at indgå en aftale med.

”Vi gør utrolig meget ud af at være ærlige overfor spillerne. Og det er fuldstændig ligegyldigt om det er overfor de unge eller de ældre. Vi indgår heller ikke nogen aftale med en spiller, hvis vi ikke kan se et fremadrettet perspektiv i det”, fortæller, den tidligere professionelle fodboldspiller.

Det er ikke kun spillerens kompetencer, de er opmærksomme på hos Boutique Tranfers. Det er også deres egne.

”Vi er et stærkt hold med flere forskellige kompetencer. Jeg er for eksempel ikke så god og rutineret til at forhandle kontrakt, men det er der andre på kontoret der er. Jeg kan spotte spillerne og give dem fodboldmæssig sparring og støtte udenfor banen, og på den måde supplerer vi hinanden godt”, fortæller Thomas Rasmussen

Se indslagFodboldtalent mødte Thomas Rasmussen til U17 og U19 kampe. Hør hvad han laver, og hvad han som scout kigger efter.

En ny agent, gav mig ro og fokus på spillet
En af dem som nyder godt af ekspertisen og sparingen med Thomas Rasmussen og Boutique Tranfers er, 18.årige Morten Hjulmand. Til daglig spiller han på den centrale midtbane hos FC København, og bor med sine forældre i Kastrup.

”Jeg er utrolig glad for Boutigue Tranfers. Men jeg var også glad for min tidligere agent og jeg har intet ondt at sige om ham. Han havde bare ikke de kompetencer som jeg har brug for, og derfor valgte jeg at skifte agent”, fortæller det Morten Hjulmand.

Den unge løve fra FCK mærker hurtigt en forandring, da Boutigue Tranfers forhandler ny kontrakt med FCK, med bedre forhold og bedre løn.

”Det var rigtig dejligt. Og det var også noget af dét, som jeg ønskede skulle ske, så nu er der bare fokus på banen. Det har givet mig ro, og Thomas er en rigtig god støtte for mig, som siger sin mening, hvad enten det er godt eller dårligt. Og det har jeg brug for”.

Morten Hjulmand i haven hos forældrene i Kastrup. Foto: Janek Majewicz.

Bekymrede forældre
Det er ikke kun hos spillerne, at agenterne fylder meget. Det er også hos forældrene. Og det kan Jesper og Mia Hjulmand nikke genkendende til.

”Det har fyldt rigtig meget hjemme os. Vi var uenige med Mortens agent, da vi ville noget forskelligt.  Og derfor måtte vi opsige samarbejdet. Men han var ellers en rigtig sød fyr”, fortæller, Jesper Hjulmand.

Men valget af ny agent, var ikke nogen nem opgave.

”Det er simpelthen så uigennemsigtigt. Det er meget utrygt. Hvem skal man vælge af agenterne, og hvem vil ens søn det bedste. Og det virker meget useriøst, at man nu kan købe sig til titlen som spilleragent”, fortæller Mia Hjulmand, og forsætter;

”Og derfor tager jeg kontakt til en af Mortens holdkammeraters far, som vi ved også har en agent. Han taler godt om Boutique Tranfers, og fortæller om deres oplevelser med dem. Vi synes det lyder rigtig positivt, og derfor bad vi Mortens holdkammerats far, om at videreformidle at vi var interesseret i at skifte agent”.

Og efterfølgende går det rigtig stærkt. Thomas Rasmussen ringer til Mia Hjulmand og får hurtigt iværksat et møde.

Jesper og Mia Hjulmand er glade for den nye aftale med Boutigue Tranferes. Foto: Janek Majewicz.

Tæt samarbejde med familien
Hos Boutique Tranfers er de glade for interessen fra Morten og hans forældre. Thomas Rasmussen har spottet det unge talent, og han er en af dem der er på ønskelisten.

”Vi synes Morten er en rigtig spændende og dygtig spiller, og vi havde kigget på ham i noget tid. Og hvis han ikke havde haft en agent, så havde vi også taget kontakt til ham. Så vi var ikke i tvivl om, at vi gerne ville indgå et samarbejde med Morten”.

Det betyder også meget for Mortens forældre, at det falder på plads med et nyt agent firma.

”Vi er 100 % trygge ved Boutique Tranfers. De er utrolig imødekommende og meget interesseret i Morten. Også udenfor banen. Og har vi spørgsmål, så kan vi altid kan ringe til dem. Det giver en god tryghed”, fortæller, Mia Hjulmand.

Thomas Rasmussen er glad for at gøre en forskel, og Boutigue Tranfers lægger også vægt på et tæt samarbejde med familien.

”Vi synes det er utrolig vigtigt, at hjælpe og støtte der hvor vi kan, og har mulighed for det. Jo bedre det fungere udenfor banen, jo bedre fungere det som regel også på banen”, fortæller, Thomas Rasmussen.

Lukket kultur
Agentmiljøet har i mange år været en præget af lukket kultur, og det er det stadigvæk i dag.

”Som forældre savner jeg virkelig et forum, hvor at vi kan rådførere os. Eventuelt med forældre som har været i en lignede situation som os. I forældregruppen taler vi aldrig om, hvem der har agent, og hvem der ikke har. Eller hvilke aftaler vi hver især har indgået”, fortæller Mia Hjulmand.

Som spiller er det heller ikke noget man taler om i omklædningsrummet.

”Vi taler ikke om hvem der har agent, og hvilke kontrakter vi har. Jeg er også ligeglad, men da jeg skulle have ny agent, talte jeg med en holdkammerat som var hos Boutigue Tranfers, men ellers holder jeg fokus på mig selv”, fortæller Morten Hjulmand der skal afsted til møde i FCK.

Profil

Navn: Morten Hjulmand
Alder: 18 år
Position: Central midtabane
Nummer: 22
Landshold: U19 landsholdet
Kontrakt: Ja, med FC København til sommeren 2018